razowy chleb z pastą fasolową i koperkiem, surowe marchewki (+ zielona herbata z płatkami róży)
szczodry kawałek karobowego tofurnika (wyprodukowany wczoraj z przyjaciółką :), galaretka malinowa, dżem z czarnej porzeczki
zestaw w knajpie Wegetariański Świat: falafel, hummus, sałatka, niepalona kasza gryczana, dhal ze szpinakiem, pieczony kalafior, duszona fasolka szparagowa
pudding z ziarenek chia i mleka sojowego, agrest
Sporo domowej produkcji, prawie można to nazwać rozwojem kulinarnym. Wściekle żółta pasta fasolowa zawdzięcza barwę tonie kurkumy, która przypadkowo mi się sypnęła. Ciasto za to wyszło klejące i bezkształtne, ale słodkie, smaczne i zapychające. A od gotującej się czarnej porzeczki kręci mi się już w głowie, ale zapas słoików stoi od dziś wypełnia szafkę.
pierwsza partia (z cukrem) z wczoraj
obserwacja zjawisk wulkanicznych zachodzących podczas gotowania
Doba szczęśliwie nie upłynęła mi tylko na jedzeniu. Byłam też potańczyć. Za darmo i na świeżym powietrzu. Hasła klucze? Miasto Cypel. 5 Rytmów.
Dwa kroki od spalin, za drzewami, nad Wisłą, można poleżeć na trawie, kupić zielonego szejka (albo hot doga, ale przemilczmy), zgubić dziecko na placu zabaw albo sprzedać niepotrzebne ciuchy. Oprócz tego w Mieście Cypel są koncerty, słyszałam też coś o turnieju siatkówki plażowej... Jeśli pogoda dopisuje, to świetne miejsce na spędzenie weekendu.
O samych 5 Rytmach rozpisywać się nie będę. Może innym razem, może nigdy. Lepiej przyjść i samemu to przeżyć. Zaintrygowani przechodnie, którzy nie chcieli dołączyć się do szaleństw tańczącej grupy robili nam zdjęcia.
kobieto, Twoje fotomenu to mistrzostwo, serio, świetnie jesz i chętnie bym wszystkiego spróbowała!
ReplyDeletekocham pudding z chia :D jeśli nie jadłaś z jogurtem sojowym to polecam Ci serdecznie, też to często szamię na kolacje, ale w wersji z truskawami, mniaam!
a po endomondo to widzę, że jogoholiczka z Ciebie niezła :)